fbpx
Skip to main content

ONZE 10 TIPS VOOR VRIENDENBOEK COLLEGA

Afscheid, jubileum of pensioen collega

Een vriendenboek als cadeau voor je collega die een jubileum viert, een andere baan heeft of met pensioen gaat. Het is het mooiste cadeau dat je hem of haar kunt geven. Het is persoonlijk, toont betrokkenheid en het is heel waardevol voor nu en later. Een persoonlijk cadeau, waar iedereen aan meedoet en waarvoor collega’s hun best doen, is en blijft bijzonder. Het is een cadeau voor het leven. Wij willen graag dat jullie vriendenboek helemaal naar wens en perfect is en geven je daarom graag nog wat extra tips.

Met deze tips maak je het perfecte vriendenboek voor je collega 

1. Voeg als achtergrond design je eigen bedrijfsontwerp, foto of logo toe

Wil je dat je vriendenboek de ‘look’ heeft van jullie bedrijf of organisatie. Overweeg dan om je eigen achtergrond te uploaden. Dit kan zowel voor de omslag, de vriendenpagina’s  als voor de fotobladen. Werkt er in jullie bedrijf een designer? Dan wil diegene vast wel een mooi ontwerp maken. Maar ook als er geen professionele designer werkt kun je deze gave tool gebruiken. Via het veelal gratis programma canva kun je heel gemakkelijk een ontwerp maken, maar je kunt natuurlijk ook een foto van jullie gebouw, collega, team, producten of logo uploaden. Het mooie is dat je een apart ontwerp kunt uploaden voor de omslag en voor de inhoud van het boek. Zo wordt je boek wel heel persoonlijk en echt een visitekaartje voor jullie bedrijf of organisatie.

2. Oud-collega’s in jullie vriendenboek

De uitnodigen voor het invullen van de vriendenpagina’s worden per mail verzonden. Iedereen kan dus meedoen, collega’s die in het buitenland wonen of oud-collega’s. Gaat je collega met pensioen en heeft hij of zij lange tijd samengewerkt met collega’s die het bedrijf inmiddels hebben verlaten? Benader ook deze oud-collega’s, wedden dat degene voor wie je het vriendenboek maakt dat heel erg waardeert.

3. Relaties van je collega in jullie vriendenboek

Relaties uitnodigen voor deelname aan het vriendenboek dat is ingevuld door collega’s? Dat kan een lastige zijn. Een mooie tussenoplossing is dat je vraagt of ze één of twee regels tekst schrijven met een handtekening. Maak een foto en plaats deze in het vriendenboek. Of maak een collage van alle boodschappen.

4. Foto’s werkplek

Aan elke vriendenpagina kun je foto’s toevoegen en daarnaast kun je nog extra fotobladen toevoegen. Foto’s van teamuitjes, van jezelf of foto’s die je hebt van je collega zijn natuurlijk een must. Foto’s van nu maar ook foto’s van vroeger. Informeer daarom ook eens bij je collega’s of ze nog foto’s van vroeger hebben. Daarnaast is het ook superleuk om foto’s toe te voegen van zijn of haar werkplek, de kantine, de favoriete maaltijd tijdens de lunch van je collega, de receptie, het gebouw zelf of het park waar jullie regelmatig een rondje lopen in de pauze. In deze coronatijd is niet iedereen op kantoor, maar een foto van alle collega’s die hard aan het werk zijn op hun werkplek is ook hartstikke leuk. Of dat nou op kantoor is of thuis achter de computer. Als het mogelijk is, maak dan de laatste maanden ook regelmatig foto’s van je bijna oud-collega voor het collega-vriendenboek.

5. Zoom, zoom, zoom

40% werkt in deze coronatijd vanuit huis, maar er wordt natuurlijk ook heel wat online vergaderd. Maak een foto of screenshot van je beeldscherm terwijl jullie allemaal aan het vergaderen zijn of maak een foto van jezelf hoe je erbij zit terwijl je aan het vergaderen bent. Je favoriete mok onder handbereik of met de kat naast je?

6. Gratis foto’s en afbeeldingen

Wij hebben van elk thema gratis foto’s en afbeeldingen beschikbaar. Stuur ons een mailtje en we sturen deze dezelfde dag nog naar je toe via wetransfer. Je kunt ze gebruiken voor de fotobladen maar natuurlijk ook voor de vriendenpagina’s.

voorbeelden gratis foto's vriendenboek

gratis fotos vriendenboek

 7. Vragen vriendenboek

Voor elk thema hebben wij vragen waar je uit kunt kiezen, maar…. Je mag ze natuurlijk ook zelf verzinnen. Activeer de vraag via het grijze bolletje of klik in een bestaande vraag en je kunt alles aanpassen. Maak de vragen net wat persoonlijk door aan een vraag de naam van je collega toe te voegen. Bijvoorbeeld: lieve Carolien, ik ga je heel erg missen omdat.

Vragen met een beetje humor doen het ook altijd goed. Je hoeft je collega tenslotte niet alleen te prijzen, je mag ook best wat vertellen of zijn of haar grootste blunder.

8. Sfeerbladen

Aan een vriendenboek kun je een sfeerblad toevoegen met bijvoorbeeld een mooie quote of wens. Je kunt echter ook een leeg sfeerblad toevoegen voor handtekeningen of korte berichtjes, bijvoorbeeld voor klanten of oud-collega’s.

voorbeeld sfeerblad

sfeerblad vriendenboek pensioen

9. Heel veel collega’s?

Zijn er heel veel collega’s? Dan kun je er ook voor kiezen om een hele afdeling een vriendenpagina te laten vullen. Het hoeft niet altijd per persoon. Twee collega’s of een afdeling waar veel contact mee is geweest, is ook een mogelijkheid.

10. Gedicht of speech in het vriendenboek voor je collega

Wil je een mooi gedicht, persoonlijk bericht of speech toevoegen aan het vriendenboek? Maak van je tekst eerst een pdf en zet het via bijvoorbeeld deze site om naar een jpg bestand, dan kun je deze plaatsen op een fotopagina. De weergave van teksten is in de preview niet altijd even duidelijk, maar in het echte boek altijd goed. Twijfel je dan mag je ons altijd mailen om de kwaliteit te controleren.

Bij Vriendenboeken.nl helpen wij je graag

Veel plezier met het maken van het vriendenboek voor je collega. Mocht je vragen hebben, weet dan dat je ons altijd kunt benaderen. Wij helpen je graag en snel. Wij willen ook graag dat je vriendenboek perfect is en helemaal naar wens, want een vriendenboek dat wordt een leven lang bewaard en nog heel vaak doorgebladerd. Het is echt een boek voor het leven en al zeggen wij het zelf, als cadeau altijd een schot in de roos 😊.

Voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek collega 

pensioen collega-vriendenboek

pensioen collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

jubileum collega-vriendenboek

jubileum collega cadeau vriendenboekje vriendenboek

afscheid collega-vriendenboek

afscheid collega cadeau vriendenboek vriendenboekje nieuwe baan

pensioen , tips, afscheid collega, jubileum collega, zakelijk cadeau

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media