fbpx
Skip to main content

6 REDENEN OM JE VERJAARDAG TE VIEREN

Vier jij je verjaardag?

Als kind waren we allemaal dol op verjaardagen. Hartstikke leuk als je werd uitgenodigd voor feestjes van vriendjes en vriendinnetjes. Maar met stip op 1 stond toch echt onze eigen verjaardag; trakteren op school, felicitaties ontvangen van alle juffen en meesters, de huiskamer met slingers en ballonnen versierd, een heerlijke verjaardagstaart, kaarsjes uitblazen, cadeautjes uitpakken, verjaardagskaarten, toegezongen worden door je klas en je familie, uitkiezen wat je ’s avonds wilde eten, het verjaardagsfeest met vriendjes en vriendinnetjes maar bovenal dat het een hele dag lang alleen om jou draaide. 
 
Je verjaardag, dat was altijd een speciale dag, een dag waarin je echt in het middelpunt van de belangstelling stond. Je keek daar als kind dan ook echt naar uit, dagen van tevoren was je er al mee bezig en kon je er slecht van slapen. Naarmate je ouder werd ebde dat speciale gevoel voor velen langzamerhand weg. Zelf een verjaardagsfeest organiseren, gasten ontvangen, hapjes en drankjes regelen en zorgen dat het gezellig is, niet iedereen is daar enthousiast over. Veel gedoe, in de belangstelling staan, wordt het feest wel een succes en weer een jaar ouder, is dat nou zo leuk? Liever maar ongemerkt voorbij laten gaan en er niet te veel aandacht aan geven. Herkenbaar? Toch is het belangrijk om stil te staan bij je verjaardag, ook of misschien juist in deze tijden van corona en lockdowns.

6 Redenen voor een verjaardagsfeest

1. Het is je geboortedag

Je staat er vast niet meer bij stil, maar de dag dat je werd geboren was een bijzondere én een feestelijke dag. Je ouders waren blij, ontroerd én trots. Zij werden misschien wel voor het eerst mama en papa. Je oma’s, opa’s, tantes en ooms, ze kwamen allemaal langs om je te bewonderen, beschuit met muisjes te eten en te toosten op jouw leven. Vrienden, collega’s, buren en bekenden van je ouders kwamen op kraambezoek, gaven cadeautjes of stuurden kaarten. Jouw geboorte was speciaal, het begin van een nieuw leven, dat was een feestje waard.  Ook al ben je nu vele jaren verder, je verjaardag blijft het moment om je geboorte te vieren, stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent en dat je nog steeds rondwandelt op deze aarde.

2. Verleden, heden, toekomst

Net als bij het begin van een nieuw jaar is je verjaardag de start van een spiksplinternieuw jaar. Het is een uitgelezen moment om het afgelopen jaar te evalueren, te leren van fouten en plannen te maken voor de toekomst. Misschien ben je niet al te aardig geweest tegen een familielid, reageerde je geïrriteerd op welgemeende adviezen of kookte je een lekkere maaltijd voor je zieke buurvrouw, heb je extra uren gedraaid op je werk, heb je iets geleerd van een goed boek of heb je genoten van een speciale reis. Je verjaardag is de dag om te beseffen hoe het afgelopen jaar is verlopen. Reflecteren helpt je je te realiseren of je misschien wat aan je leven wilt veranderen, je talenten extra te waarderen en te kijken waar verbeterpuntjes zitten. Het maakt eigenlijk niet uit of alles goed is gegaan, je hebt altijd de kans om het opnieuw te proberen. 
 
Wat wil jij het komende jaar graag meemaken of bereiken? Waar droom je van, welke uitdagingen wil je aangaan, wie zou je willen ontmoeten en welke avonturen wil je beleven? Een nieuwe baan, verhuizen of die droomvakantie die al jaren op je bucketlist staat? Op de dag van je verjaardag komen je herinneringen aan het verleden, het leven in het heden en al je toekomstdromen samen. Mooi toch om daar bewust bij stil te staan?

3. Speciaal voelen

Verjaardagen zijn belangrijk omdat ze de jarige een dag geven om zich bijzonder te voelen en te merken hoeveel de mensen om hen heen van hen houden. Jouw speciale dag, daar mag je net zoveel genieten als je deed toen je nog een kind was.

4. Versterken van de band met familie en vrienden

Verjaardagsfeesten zijn geweldige manieren om de band met je familie en vrienden te versterken.  Het samenzijn, samen lachen, praten, elkaar (nog) beter leren kennen, genieten van hapjes en drankjes, misschien spelletjes doen of dansen. Het zijn momenten van ontspanning en geluk en dat zorgt vaak ongemerkt voor een betere onderlinge band.

5. Mooie herinneringen creëeren

Geluksmomenten in het leven die herinneren wij ons vaak een leven lang. Je verjaardag kan zo maar eens één van die onvergetelijke herinneringen zijn. Vier, geniet, maak foto’s en creëer herinneringen die een leven lang duren.

6. yess.....Cadeautjes

Bij een verjaardag horen cadeautjes en dat vinden we allemaal stiekem best leuk, ook als we wat ouder zijn. Het maakt niet eens zoveel uit hoe groot, klein, duur of goedkoop een cadeau is, het gaat om de waardering die je als jarige krijgt en de aandacht die de gever eraan heeft besteed. Als kind had je vaak een wensenlijst vol cadeaus, als je ouder wordt is dat vaak wat lastiger.
 
Ben jij binnenkort jarig of ben je op zoek naar een cadeau dat synoniem staat voor waardering, aandacht en liefde? Een cadeau dat niet hoeft te worden geruild en dat geheid in de smaak valt? Dat bijzondere cadeau, dat hebben wij! Verras de jarige met een vriendenboek met daarin al zijn vrienden en familieleden. Een boek met herinneringen, tips, anekdotes, waardering en foto’s. Een vriendenboek, een cadeau voor het leven, een cadeau waar de jarige heel erg van zal genieten.

Voorbeeld vriendenpagina’s vriendenboek verjaardag

Bekijk hier al onze thema's.

verjaardag 21 jaar vriendenboek cadeau

verjaardag cadeau 85 jaar vriendenboek vriendenboekje

 

verjaardag, 50 jaar, 40 jaar, 21 jaar, 60 jaar, sweet sixteen , 70 jaar, 75 jaar, 80 jaar, 85 jaar, 18 jaar, 30 jaar, 90 jaar

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media