fbpx
Skip to main content

VERJAARDAG VAN JE KIND IN CORONATIJD. 10 TIPS!

Er is er een jarig hoera, hoera!

De verjaardag van je kind vieren in coronatijd, het is even puzzelen. Online zijn er genoeg leuke en originele ideeën te vinden; zoomparties, defilés, een toer van de jarige langs vriendjes en vriendinnetjes om uit te delen en misschien cadeautjes krijgen 😊, verjaardagswensen op de stoep krijten, tegelijkertijd netflixen, samen online knutselen, uitnodigen via een tijdsslot of met de hele familie videobellen. Genoeg creatieve ouders die kijken naar wat kan in plaats van wat niet kan.

Houd het Simpel

Wat een verjaardag voor een kind vooral zo speciaal maakt, is het feit dat zij of hij een dag lang in het middelpunt van de belangstelling staat. Dat is natuurlijk ook hartstikke gaaf, wie vindt dat nou niet leuk? Maar aandacht geven kan ook anders, minder ingewikkeld. Voor een fijne verjaardag heb je niet persé een grote groep nodig. Een dag vol speciale momenten, in klein gezelschap, kan heel bijzonder en speciaal zijn voor je kind (én voor de rest van het gezin). Geenn groots feest voor je kind is ook ok!

10 Tips voor een onvergetelijke verjaardag in coronatijd

  1. Een versierd huis hoort erbij. Maar doe het dit jaar een beetje over de top. Extra veel ballonnen, (zelfgemaakte) slingers en wie weet een piñata. Ben je toch bezig? Hang wat ballonnen en slingers in de badkamer, keuken en wc 😊. Vergeet vooral ook niet de stoel van de jarige job te versieren.
  2. Begin de dag met een gezellig gedekte tafel en een heerlijk verjaardagsontbijt. Pannenkoeken, verse sinaasappelsap, beschuitje met aardbeien, muffins, wentelteefjes, fruitspiesen of scrambled eggs. Klik hier voor deze heerlijke recepten. Bij een verjaardagsontbijt hoort een extra feestelijk gedekte tafel met verjaardagsplacemats, bekers, servetten en een handvol confetti om het helemaal af te maken.
  3. Bak samen met je kind zijn of haar favoriete taart of snoepjes, zoals deze leuke gummibeertjes. Tijd over, maak een lekkere en gezonde limonade.
  4. Doe eens gek een koop voor de hele familie plaktattoos en laat je kind bij iedereen een tattoo zetten.
  5. Ga naar buiten, de natuur in. Vind je kind wandelen een beetje saai, probeer dan eens geocoaching. Geocoaching is een moderne manier van schat zoeken. Met behulp van een gps apparaat (Global Positioning System) speur je naar verstopte containers (caches). 
  6. Kampeer thuis of in de tuin! Rooster marshmallows boven de barbecue of maak zelf popcorn.
  7. Een picknick-lunch in de woonkamer of buiten in tuin (of in de tent!)
  8. Waag je met het hele gezin aan oud-Hollandse spelletjes; koekhappen, sjoelen, ezeltje prik, blik gooien, zaklopen, 4 op een rij, spijkerpoepen en eierlopen.
  9. Een diner helemaal in stijl. Dek de tafel met je mooiste tafelkleed, servies, wijnglazen (limonade uit wijnglazen valt ongetwijfeld in goede aarde), servetten, kaarsen en zorg voor achtergrondmuziek. Een verjaardagsdiner is niet compleet zonder je mooiste outfit. Je kind weet meestal heel goed wanneer jij je mooi aankleedt voor een feestje. Heeft je kind ooit een sieraad voor je geknutseld? Een armband of een ketting? Dan mag die natuurlijk niet ontbreken. Wat je gaat maken of halen voor het diner, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Als het maar iets is wat je kind lekker vindt. Maar of je nou pannenkoeken, pizza, sushi of patat eet, op deze manier voelt het heel speciaal, een beetje chique en heel feestelijk.
  10. Misschien is er daarna nog tijd voor een fillm, een spelletje of wat langer voorlezen. Kies je voor voorlezen, doe dat dan eens in de huiskamer. Weet je nog hoe fijn je het vond als je juf of meester vroeger voorlas? Je kind heeft vast datzelfde gevoel als jij of je partner voorleest en je gezin knus op de bank zit te luisteren.

Verjaardagswensen van klasgenoten, vriendjes, vriendinnetjes, buren en familie

Ook als je het kleinschalig houdt horen verjaardagswensen en cadeaus er wel echt bij. Een mooie kaart, een tekening, cadeautjes via de post, een telefoontje of….. een vriendenboekje. Welk kind heeft er geen vriendenboekje? Alleen dat invullen, soms blijft het wel heel lang bij iemand hangen, raakt zo’n vriendenboekje kwijt of zijn sommige teksten onleesbaar omdat de letters zijn gevlekt. Een vriendenboekje waarin klasgenootjes, familie, vriendjes en vriendinnetjes allemaal wat ‘schrijven’, hoe bijzonder en speciaal is dat. Op die manier is niemand de verjaardag van je kind vergeten en zal het voor de jarige job toch voelen of ze er allemaal een beetje bij zijn. Extra voordeel, zij of hij kan een leven lang nagenieten van deze verjaardag, want een vriendenboek, dat is nou echt een cadeau voor het leven.

Voorbeelden van vriendenpagina's vriendenboekje voor je kind

vriendenboekje jongen meisje kind glitter roze pink cadeau verjaardag corona

verjaardag kind corona cadeau vriendenboekje jongen meisje

Bedtijd voor je kind

De verjaardagsadag is bijna voorbij. Tijd voor jou om na te genieten én om stil te staan bij hoeveel er is veranderd sinds de laatste verjaardag; hoe heeft je kind zich ontwikkeld het afgelopen jaar, kijk naar gewoontes, zijn persoonlijkheid, haar manier van doen, de manier waarop ze bewegen, praten, luisteren, slapen, lachen en de herinneringen die jullie samen hebben. Ook deze verjaardag zal een herinnering zijn en misschien wel één van de mooiste en meeste speciale ooit.

Fijne verjaardag!

vriendenboekje, verjaardag, corona

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media