fbpx
Skip to main content

BABYSHOWER ORGANISEREN: JA OF NEE?

Wel of geen babyshower

Wil jij je beste vriendin, je zus of dochter verrassen met een babyshower? Hartstikke leuk, hartstikke lief, maar misschien toch wel goed om jezelf eerst wat vragen te stellen voordat je enthousiast aan de slag gaat met plannen, organiseren en uitnodigingen versturen.

Babyshower ORGANISEREN: STEL JEZELF EERST DEZE 5 vragen

1. HOUDT DEGENE DIE JE IN HET ZONNETJE WILT GAAN ZETTEN WEL VAN AL DIE AANDACHT?

Wat denk je, hoe gaat de a.s. moeder reageren als ineens haar vriendinnen en vrouwelijke familieleden op de stoep ziet staan? Gaat ze glimmen van enthousiasme of schrikt ze zich helemaal een hoedje. Niet erg als dat voor even is, maar als het een uur of langer duurt voordat ze is bijgekomen van de schrik dan is een verrassingsbabyshower misschien niet zo’n heel goed idee. Weet je het gewoon niet zeker, overleg dan altijd vooraf met haar partner of haarzelf. Misschien wat minder spontaan, maar het gaat toch ook om een gezellig samenzijn.

2. DE SPELLETJES

Tijdens babyshowers worden meestal spelletjes georganiseerd of er wordt geknutseld. Niet elke mama in spé is echter dol op spelletjes of knutselen (en dat geldt misschien ook wel voor de aanwezigen). Rompertjes of slabbetjes verven, de buikomvang meten of een luier verschoon wedstrijd, de één is dolenthousiast en de ander denkt ‘hellup’. Is jouw vriendin of zus ook niet bepaald dol op een knutsel- en spelmiddag dan betekent dat niet dat je geen babyshower kunt organiseren, maar pak het dan wel wat anders aan; een high tea, een borrel, een barbecue in de tuin of etentje is ook lekker en gezellig. Wil je toch een ‘baby-invulling’ geven aan het feest vraag dan bijvoorbeeld aan alle aanwezigen om hun eigen babyfoto mee te nemen en plak al deze foto's op een stuk karton of prikbord en test of de mini-versie nog steeds herkenbaar is. Je uitleven en blauwe, roze versieringen kan natuurlijk ook geen kwaad 😊.

TIP: LEES ONZE BLOG OVER HET BABYSHOWER ABC, MET GRATIS INVULFORMULIEREN ÉN DIPLOMA

3. FEESTEN VOORDAT DE BABY IS GEBOREN

‘Je feliciteert ook niet iemand voordat hij of zij jarig is’ zei een vriendin wat twijfelachtig over het organiseren van een babyshower. Babycadeautjes krijgen voordat de baby is geboren voelt niet voor iedereen fijn. Heeft jouw vriendin, zus of dochter dat ook, dan respecteer je dat vanzelfsprekend. Wie weet vindt ze het wel hartstikke leuk als je (eventueel samen met haar) na de geboorte een kraamfeest organiseert.

4. ALLEEN VOOR VROUWEN

Babyshowers alleen voor vrouwen? Ja, meestal wel, maar het komt ook voor dat de a.s. mama veel mannelijke vrienden heeft, het samen wil vieren met haar partner of een vrouwenbijeenkomst niet zo ziet zitten. Dat kan, maar dat betekent niet dat je geen babyshower kunt organiseren. In Amerika, het land van de babyshowers, worden ook babyshowers georganiseerd waarvoor, naast vrouwen, ook mannen worden uitgenodigd. Op deze manier kun je de mannelijke vrienden van de toekomstige mama én papa uitnodigen. Net als vrouwen zijn er ook mannen die de komst van hun baby best graag met hun vrienden willen delen. De invulling van de babyshower zal vast een tikkie anders zijn, maar dat hoeft de pret niet te drukken.

5. CADEAUS BABYSHOWER

Spullen voor de baby zijn meestal wel welkom, zeker als het om het eerste kindje gaat. Wat ideeën betreft hoeven we je daar echt niet bij te helpen, genoeg te vinden op internet en in de winkels. Is het echter niet het eerste kind, zoekt je vriendin of zus de babyspullen liever zelf uit of vind je het leuk om het anders aan te pakken? Er zijn ook andere mogelijkheden. Wat denk je bijvoorbeeld hiervan?

 • Neem als cadeau je favoriete kinderboek van vroeger mee en schrijf op de eerste pagina een lieve boodschap met daarin de reden waarom je juist dit boek zo leuk vond.
 • Maak een lekkere pasta, ovenschotel, cake of een gezonde soep. Handig om in te vriezen voor de drukke dagen, weken een maanden na de bevalling.
 • Help andere mama’s en kinderen die het niet zo goed hebben als jullie. Geef bijvoorbeeld een bedrag voor een goed doel als WarChild, Unicef of Cliniclowns of maak een mooi cadeaupakket voor een stichting als Sinterklaas Bestaat.
 • Maak voor de a.s. mama, papa én baby met z’n allen een babyshower vriendenboek, een echt bewaarboek. In het babyshower vriendenboek kun je vragen opnemen die gaan over de mama (en papa) in spé, maar het kan ook anders, je kunt ook een vriendenboek maken voor de baby. Voorbeelden van vragen zijn:
Vriendenboek als cadeau voor de mama (en papa)
  • Omschrijf je zwangere vriendin
  • Toen ik het nieuws hoorde dat je zwanger bent
  • …wordt een fantastische mama omdat
  • Jongen, meisje? Ik weet het zeker, je krijgt een ...omdat
  • Mooie namen voor je baby vind ik
  • Mooi zwanger, draag dan vooral geen
  • Straks mama: zou houd je 'alle ballen in de lucht'
  • Dit wil ik je partner nog zeggen
  • Mijn tip voor na de zwangerschap
  • Dit wil ik je baby nog zeggen
Vriendenboek als cadeau voor de baby
  • Het leukste dat je mama en ik samen hebben gedaan
  • Als ik later een keer met je op stap ga dan gaan we
  • Mijn wijze raad voor jou
  • Wist je dat je mama / papa vroeger
  • Deze eigenschap mag je erven van je mama / papa

Je kunt bij ons kiezen uit vragen, maar je mag ze natuurlijk ook zelf verzinnen. Deel je de kosten van het babyshower vriendenboek (wat meestal wel gebeurt) dan betaal je meestal nog geen 2 Euro per persoon.

Voorbeelden vriendenpagina's Vriendenboek Babyshower

babyshower baby shower organiseren ideeen cadeau vriendenboekje vriendenboek

babyshower baby shower organiseren ideeen cadeau vriendenboek vriendenboekje

Blader een voorbeeld van een vriendinnenboek voor een babyshower

Van een vriendenboek geniet je je hele leven

babyshower

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media