fbpx
Skip to main content

ELK HUWELIJKSJAAR EEN EIGEN KLEUR

Bruiloftsjaren hebben kleuren, wist je dat?

Dat huwelijksjaren of bruiloftsjaren een naam hebben weten de meesten van ons wel. 1 jaar getrouwd is papier, 25 jaar is zilver en 50 jaar goud. Het volledige overzicht van namen van huwelijksjaren kun je hier lezen. Nieuw voor ons en misschien ook wel voor jou, is dat ieder bruiloftsjaar een eigen kleur of zelfs meerdere kleuren heeft. 

De kleur van een huwelijksjaar

1e verjaardag: Goud of geel
2e verjaardag: Rood of Linnen wit
3e verjaardag: Wit of Jade Groen
4e verjaardag: Limoengroen
5e verjaardag: Blauw, Roze, Turquoise
6e verjaardag: Paars, Wit, Turquose
7e verjaardag: Gebroken wit
8e verjaardag: Brons
9e verjaardag: Terracotta
10e verjaardag: Zilver, Blauw

11e verjaardag: Turquoise
12e verjaardag: Oesterwit
13e verjaardag: Antiek wit
14e verjaardag: Ivoor
15e verjaardag: Robijnrood
16e verjaardag: Rood
17e verjaardag: Geel
18e verjaardag: Blauw
19e verjaardag: Brons
20e verjaardag: Smaragdgroen of wit

21e verjaardag: Oranje
22e verjaardag: Groen
23e verjaardag: Zilver
24e verjaardag: Lavendel
25e verjaardag : Zilver
30e verjaardag: Groen

35e verjaardag: Koraal
40e verjaardag: Robijnrood
45e verjaardag: Saffierrood
50e verjaardag: Goud
55e verjaardag: Smaragdgroen
60e verjaardag: Diamant Wit
65e verjaardag: Hemelsblauw
70e verjaardag: Platina
75e verjaardag: Diamant Wit
80e verjaardag: Robijnrood

Waarom hebben huwelijksjaren kleuren?

De kleuren kun je gebruiken voor decoraties, kleding en cadeaus. De kleuren van al die huwelijksjaren hebben echter ook een betekenis. Als je dat leuk vindt om te lezen, scrol dan even door naar beneden.

1. Decoratie Feest

De kleuren van de huwelijksjaren zijn vooral leuk om als gimmick te gebruiken. Vier je een huwelijksjubileum dan kun je jouw jubileumkleuren gebruiken voor de aankleding van bijvoorbeeld de locatie, je huis of tuin; ballonnen, bloemen, servetten, tafelkleden, slingers of bijvoorbeeld kaarzen in de juiste jubileumkleuren.

2. Kledingkeuze

Ook dat kan! Stem je kledingkeuze of op jullie jubileumkleur. Dat kan een detail zijn (een riem, ketting of stropdas), maar je kunt ook helemaal losgaan en je hele outfit samenstellen op basis van je huwelijkskleur. Van top tot teen in goud en geel als je 1 jaar bent getrouwd is alleen misschien wel wat te heftig.

3. Cadeaus Huwelijksjubileum

Op zoek naar inspiratie voor een cadeau voor een huwelijksjubileum? Een cadeau voor je partner? Of een cadeau voor het jubilerende bruidspaar? Kijk naar bovenstaand kleurenoverzicht en wie weet brengt het je op ideeën. Het geeft een cadeau toch net even iets extra’s, er is over nagedacht en je hebt ook nog eens een leuk verhaal als je je cadeau overhandigt.

4. Betekenis kleuren huwelijksjubileum

Goud

Goud is de kleur de zon. Goud staat voor prestatie, vitaliteit, stijl, vooruitgang, macht, kwaliteit en triomf. Het is een kleur van rijkdom en weelde.

Wit

Wit staat voor een fris begin en voor vrijheid. Wit is licht, goedheid, onschuld, eerlijkheid en zuiverheid. Wit wordt gezien als de kleur van perfectie en onberispelijkheid.

Blauw

Blauw is de kleur van de lucht en de zee. Blauw staat voor solide en stabiliteit. Blauw symboliseert oneindigheid, trouw, loyaliteit, wijsheid, vertrouwen, intelligentie, onschuld, geloof, waarheid en hemel.

Bruin

Bruin is de kleur van de aarde. Bruin staat voor betrouwbaarheid, stabiliteit, veiligheid en vertrouwen. Bruin is warm en geruststellend. Bruin is niet de meest verfijnde kleur, maar in combineert vaak heel goed met andere kleuren.

Paars

Paars combineert de stabiliteit van blauw en de energie van rood. Paars wordt geassocieerd met koningen, met wijsheid, onafhankelijkheid, waardigheid, creativiteit, magie en mysterie. Het is ook een kleur die staat voor luxe, rijkdom en ambitie.

Groen

Groen is een positieve kleur, de kleur van de natuur. Groen is ook de kleur van hoop, evenwicht, groei, harmonie, ontwikkeling, frisheid, vruchtbaarheid en toekomst. Groen creëert harmonie tussen hart en hoofd.

Rood

Rood is een krachtige kleur, het is de kleur van bloed, vuur en hartstocht. Rood is warm en positief. Bij rood denk je aan energie, gevaar, maar ook aan kracht, vastberadenheid, passie, verlangen en liefde.

Geel

Geel is de lichtste kleur. Geel is verhelderend, inspirerend, geel is nieuwsgierig. Het is een kleur van plezier, geluk en vertrouwen. Deze kleur maakt mentaal weerbaar en verhoogt de intelligentie.

Oranje

Oranje is de kleur van de zon. Deze zonnige kleur combineert de energie van rood met het geluk van geel. Oranje staat voor warmte, rijkdom enthousiasme, fascinatie, geluk, creativiteit, vastberadenheid, aantrekkingskracht, succes en aanmoediging.

Zilver

Zilver, de kleur van de maan. Zilver is vitaal, intelligent, enthousiast, rustgevend, verlichtend en gevoelig. Zilver versterkt mentale vermogens. Zilver staat ook voor reinheid en zuiverheid.

Turquoise

Turquoise is een vrolijke en vriendelijke kleur. Een kleur die staat voor waardering van het leven. Turquoise heeft het rustige van blauw en de vitaliteit van geel.

Onze Tip Cadeau Jubileum Huwelijk 😊

Verras het koperen | zilveren | robijnen | gouden | diamanten paar met een fantastisch vriendenboek ingevuld door alle dierbaren,  hoe bijzonder en speciaal is dat?

VOORBEELDEN VRIENDENPAGINA'S Vriendenboekje (20x20cm) | vriendenboek (30x30cm) huwelijksjubileum

Vriendenboek (formaat 30x30cm) of Vriendenboekje (formaat 20x20cm)? Lees onze 8 handige keuzetips!

zilveren huwelijk 25 jaar getrouwd cadeau bruidspaar vriendenboek vriendenboekje

gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboek vriendenboekje

vriendenboek cadeau diamanten huwelijk 60 jaar getrouwd vriendenboekje

blader door een voorbeeld van een vriendenboek voor een gouden huwelijk

huwelijk, huwelijksjubileum, gouden huwelijk, robijnen huwelijk, zilveren huwelijk, diamanten huwelijk, koperen huwelijk

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media