fbpx
Skip to main content

ELK HUWELIJKSJUBILEUM HEEFT EEN BLOEM

Welke bloem past bij jouw bruiloftsjaar?

25 jaar getrouwd is zilver, 40 jaar robijn, 50 goud en 60 is diamant, dat wist je waarschijnlijk wel. Maar weet je ook dat elk huwelijksjubileum en heel veel huwelijksverjaardagen een eigen bloem hebben? Leuk om te weten als je een huwelijksjubileum viert en de feestzaal wilt versieren of je je partner wilt verrassen met een mooi boeket als jullie 1, 7 of misschien al weer 30 jaar zijn getrouwd. Maakt toch indruk als je weet te vertellen waarom je anjers in het boeket hebt laten verwerken 😊 als je één jaar bent getrouwd. Want..

1 jaar getrouwd = anjer

huwelijksverjaardag 1 jaar getrouwd aster

Voor de allereerste huwelijksverjaardag staat de anjer symbool. De anjer staat voor kracht en liefde. Anjers heb je in verschillende kleuren en deze kleuren hebben ook weer een bepaalde betekenis. De witte anjers symboliseren pure liefde en geluk, lichtrode anjers staan voor bewondering, donkerrode anjers drukken diepe liefde en genegenheid uit en roze anjers eeuwigdurende liefde. Paarse anjers geven of ontvangen is wat minder, ze staan voor wispelturigheid.

2 jaar getrouwd = lelietjes van dalen

huwelijksverjaardag 2 jaar getrouwd lelietjes van dalen

Ben je twee jaar getrouwd? Verras je partner dan met lelietjes van dalen. Deze lelietjes staan voor toewijding, liefde, geluk, passie, perfectie en zuiverheid van het hart. Gaf je in het Victoriaanse tijdperk een bosje Lelietjes van Dalen dan was de romantische boodschap 'jij hebt mijn leven compleet gemaakt'!

3 jaar getrouwd = Zonnebloem

huwelijksverjaardag 3 jaar getrouwd zonnebloem

Bij het derde huwelijksjubileum past de stralende zonnebloem. Zonnebloemen staan voor kracht, warmte en verzorging. De zonnebloem symboliseert diepe loyaliteit en standvastigheid. Ontvang je zonnebloemen dan betekent dat dat je een ‘toegewijde bewonderaar’ hebt!

4 jaar getrouwd = Hortensia

huwelijksverjaardag 4 jaar getrouwd hortensia huwelijksjubileum

Bij het vierde huwelijksjubileum hoort de hortensia met zijn mooie kleine blaadjes. Met een boeket hortensia’s toon je je partner zowel dankbaarheid als waardering en trots.

5 jaar getrouwd = Madeliefje

huwelijksverjaardag 5 jaar getrouwd madeliefje

Bij het vijfde huwelijksjubileum, ook wel houten jubileum genoemd, hoort het lieve madeliefje. ‘Hij houdt wel van mij, houdt niet van mij, houdt wel van mij, houdt niet van mij….’ Wie heeft er vroeger niet stiekem de bloemblaadjes van een madeliefje op geplukt om te kijken of degene waar je verliefd op was jou ook wel zag zitten? Madeliefjes staan voor trouw, hoop, liefde, onschuld, zuiverheid en zachtmoedigheid.

6 jaar getrouwd = Aronskelk

huwelijksverjaardag 6 jaar getrouwd aronskelk huwelijksjubileum

Het zesde huwelijksjubileum? Kies dan voor de sierlijke aronskelk met zijn trompetvormige bloemen. De aronskelk is het symbool van verandering en groei. De aronskelk weerspiegelt de schoonheid van de groei van jullie liefde en van jullie wijsheid.

7 jaar getrouwd = Fresia

huwelijksverjaardag 7 jaar getrouwd fresia

Bij het zevende huwelijksjubileum passen de ietwat nostalgische fresia’s. De fresia is het symbool voor trouw en vertrouwen in elkaar. Een mooi gebaar om te laten zien dat de bekende ‘seven year itch’ op jullie niet van toepassing is. De fresia’s zijn een herinnering aan de ware liefde.

8 jaar getrouwd = Sering

huwelijksverjaardag 8 jaar getrouwd sering

De heerlijk ruikend seringen passen bij het achtste huwelijksjubileum. De seringen staan voor vertrouwen en staan symbool voor de herinneringen aan de ‘zoetheid’ van het begin van jullie liefde, de gevoelens die jullie in het prille begin voor elkaar hadden.

9 jaar getrouwd = Paradijsvogelbloem

huwelijksverjaardag 9 jaar getrouwd paradijsvogelbloem

Met de prachtige exotische paradijsvogelbloemen (officiële naam Strelitzia) vier je de liefde van het negende huwelijksjubileum. Deze prachtige grote oranje en blauwe bloemen symboliseren grootsheid, pracht, praal en schoonheid.

10 jaar getrouwd = narcis

huwelijksverjaardag 10 jaar getrouwd narcis huwelijksjubileum

Narcissen zijn de perfecte bloemen voor een tienjarig huwelijksjubileum. Afzonderlijk zijn ze misschien eenvoudig en wat onopvallend maar als boeket zijn ze juist wel opvallend, levendig en ze ruiken heerlijk. Een bos narcissen symboliseert al jullie kleine en grote herinneringen, alles wat jullie de afgelopen tien jaar in jullie huwelijk hebben meegemaakt en jullie leven heeft gevormd. Narcissen staan voor trouw, liefde, ridderlijkheid, geluk en respect.

11 jaar getrouwd = tulp

huwelijksverjaardag 11 jaar getrouwd tulp huwelijksjubileum

Tulpen ze horen net zo bij Holland als onze ‘wooden shoes’, maar ze passen ook bij het elfde huwelijksjubileum. Tulpen symboliseren de gepassioneerde liefde, ze drukken een diepe passie voor elkaar uit. Ze staan ook voor elegantie en charme. Geef je tulpen, kies dan voor rode en paarse tulpen. De rode tulpen staan voor een onsterfelijke liefde en de paarse voor eeuwige liefde. Wat wil je na 11 jaar huwelijk nog meer 😊?

12 jaar getrouwd = pioenroos

huwelijksverjaardag 12 jaar getrouwd huwelijksjubileum

De weelderige pioenroos is een prachtig cadeau voor een 12-jarig huwelijksjubileum. De uitbundige pioenrozen staan voor romantiek, eer en rijkdom. De pioenroos wordt gezien als een voorteken van geluk en als symbool van een gelukkig huwelijk.

13 jaar getrouwd = chrysant

huwelijksverjaardag 13 jaar getrouwd chrysant

Denk je misschien ’13 jaar getrouwd, oei wat een vervelend… het ongeluksgetal?’ Niet nodig want de chrysant is juist het symbool van trouw en toewijding. De chrysant staat ook voor overvloed en lieflijkheid. Niet verkeerd dus.

14 jaar getrouwd = orchidee

huwelijksverjaardag 14 jaar getrouwd orchidee

De sierlijke orchidee hoort bij het 14e huwelijksjubileum. Geef je een orchidee cadeau dan zeg je eigenlijk ‘ik geef je liefde, schoonheid, wijsheid en zorgzaamheid’. Orchideeën symboliseren genegenheid, begrip en volwassen charme.

15 jaar getrouwd = roos

huwelijksverjaardag 15 jaar getrouwd roos huwelijksjubileum

Eindelijk…daar is ie dan…de roos. Geen enkele bloem staat meer symbool voor de perfecte liefde en passie dan de roos. Bij een 15-jarige huwelijksjubileum horen dan ook zonder meer schitterende rozen. Rozen staan voor de liefde, maar ook voor magie, vertrouwen, schoonheid, evenwicht, wijsheid, toewijding, sensualiteit, tijdloosheid, hoop, trouw en passie!

20 jaar getrouwd = asterhuwelijksverjaardag 20 jaar getrouwd aster huwelijksjubileum

Asters voor een 20-jarig huwelijksjubileum? Volmondig ja! Asters zijn hét symbool van liefde, vertrouwen, genegenheid en dé talisman van de liefde. In de oudheid geloofde men zelfs dat asters magische eigenschappen hadden, asters gaven je wijsheid. Passend toch, want na een huwelijk van twintig jaar ben je vast ook stukken wijzer geworden.

25 jaar getrouwd = irishuwelijksverjaardag 25 jaar getrouwd iris zilveren huwelijk huwelijksjubileum

 

De iris is een prachtig eerbetoon aan een zilveren huwelijk. De iris symboliseert geloof, moed, wijsheid, hoop en trouw, alles wat past bij een lang en gelukkig huwelijk. Is het toevallig dat de iris het embleem is van één van de meeste romantische landen ter wereld? Wie wil er nou niet met zijn of haar geliefde vakantie vieren in Parijs?

30 jaar getrouwd = lelie

huwelijksverjaardag 30 jaar getrouwd lelie

De zoet geurende lelie is de bloem voor een 30-jarig huwelijksjubileum, het parelmoeren huwelijk. De lelie staat symbool voor toewijding, schoonheid en koninklijke trots. Heel passend voor een huwelijksjubileum van 30 jaar.

40 jaar getrouwd = gladioolhuwelijksverjaardag 40 jaar getrouwd gladiool robijnen huwelijk huwelijksjubileum

 

Bij gladiolen denken wij al snel aan de Nijmeegse Vierdaagse. Na deze bijzondere prestatie word je ontvangen met gejuich, geklap én met gladiolen. Een robijnen huwelijk is zeker zo’n bijzondere prestatie. Gladiolen symboliseren herinnering, levenskracht en eergevoel. De naam van de gladiool komt van het Latijnse Gladius wat zwaard betekent, de vorm van de gladiool. De gladiool is ook een teken van verliefdheid. Met een gladiool vertelt de gever dat jij zijn of haar ‘hart doorboort’. Bij een veertig jarig huwelijksjubileum is de blauwe gladiool helemaal passend, deze staat voor trouw en liefde.

50e verjaardag = Gele rozen en viooltjes

huwelijksverjaardag 50 jaar gele rozen gouden huwelijk

Vijftig jaar getrouwd, een fantastische prestatie en iets om heel dankbaar voor te zijn. Een gouden huwelijksjubileum wordt daarom gevierd met twee bloemen, gele rozen en viooltjes. Gele rozen symboliseren het innerlijk licht en de schoonheid van een lang en goed huwelijk. De viooltjes symboliseren trouw, bescheidenheid en deugd. De twee bloemen samen staan voor nederigheid en toewijding en volharding. De roos en het viooltje, twee bloemen voor twee mensen die samen zijn gekomen, elkaar aanvullen, ondersteunen en al 50 jaar samen zijn.

huwelijksverjaardag 50 jaar getrouwd viooltjes gouden huwelijk

Bloemen Huwelijksjubilea

Bloemen die passen voor een 55, 60 of misschien zelfs 65-jarig huwelijksjubileum konden we helaas niet vinden. Maar als je zolang bij elkaar bent, zoveel hebt meegemaakt en ook dankbaar mag zijn voor al die jaren samen dan zouden wij zeggen kies voor één prachtige rode roos of een combinatie van bovenstaande bloemen.

CADEAU HUWELIJKSJUBILEUM

Heb jij binnenkort een koperen, zilveren, gouden of diamanten huwlijksfeest? Bij een bruiloft of huwelijksjubileum hoort natuurlijk een speciaal cadeau. Dat speciale cadeau dat hebben wij: een vriendenboek is uniek, persoonlijk, herkenbaar, grappig, lief en bovenal word je er heel blij van. Degene die het vriendenboek cadeau krijgen, maar ook als je het vriendenboek geeft. Heerlijk om de reactie van het bruidspaar te zien. Lijkt het je een goed idee om vriendenboek te maken voor een huwelijksjubileum? Bekijk dan zeker onze voorbeelden van ingevulde vriendenpagina's of scroll naar beneden en blader dan ter inspiratie eens door een compleet voorbeeld vriendenboek voor een gouden huwelijk of.. bekijk één van onze andere online voorbeeldboeken

voorbeelden vriendenpagina's huwelijksjubileum

gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboek vriendenboekje

robijnen huwelijk cadeau vriendenboek vriendenboekje

voorbeeld vriendenboek cadeau gouden huwelijk

bron

huwelijk, huwelijksjubileum, gouden huwelijk, robijnen huwelijk, zilveren huwelijk, diamanten huwelijk, koperen huwelijk

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media