Aan de slag
 
 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Vriendenboeken.nl? Dan is de kans groot dat iemand anders die vraag ook al een keer heeft gesteld. Onderstaand hebben we een overzicht gemaakt van de veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan per mail via info@vriendenboeken.nl.

Wie zit er achter Vriendenboeken.nl?

Vriendenboeken.nl is gestart door de makers van het 'vriendinnenboek voor meisjes van 40' en het tennislogboek.

Onze missie is om herinneringen aan vriendschappen te verwoorden en vast te leggen. Niemand kan en wil zonder vrienden. Vriendschappen, ook al zijn ze voorbijgaand, maken het leven zinvoller, gelukkiger, vrolijker en zorgen voor mooie herinneringen. Vriendenboeken zorgen ervoor dat deze herinneringen altijd levend blijven.

De productie wordt gedaan door Telstar Media B.V.

Het creatieproces

Hoe maak ik een vriendenboek?
Het maken van een vriendenboek samen met jouw vrienden is echt gemakkelijk en leuk. Klik op 'Zo werkt het' voor een korte handleiding.

Welke thema's zijn er beschikbaar?
Zie hier een lijst met alle beschikbare thema's.

Wat zijn de extra opties?
Je kunt aan het vriendenboek jaaroverzichten, extra fotopagina's en themagebonden sfeerbladen toevoegen. Zie de voorbeelden voor een impressie.

Moet ik betalen voor het gebruik van jaaroverzichten, extra fotopagina's en themagebonden sfeerbladen?
Je betaalt voor het aantal pagina's per boek. Ieder vriendenboek bevat minimaal 20 pagina's binnenwerk en kan per 2 pagina's worden uitgebreid. Van het binnenwerk is altijd één pagina gereserveerd voor het voorwoord en ook de laatste pagina staat vast. Iedere vriend die deelneemt heeft 2 pagina's ter beschikking. Ook de verschillende themagebonden sfeerbladen en jaaroverzichten die kunnen worden toegevoegd, bestaan altijd uit 2 pagina's.

Ook de verschillende themagebonden sfeerbladen, fotopagina's en jaaroverzichten die kunnen worden toegevoegd, bestaan altijd uit 2 pagina's.

Een boek met 20 pagina's kan bijvoorbeeld bestaan uit 12 pagina's van 6 vrienden, een themagebonden sfeerblad en twee jaaroverzichten. Tel daar de pagina met het voorwoord en de laatste pagina bij op en je komt op 20 pagina's totaal.

Op de pagina prijzen vind je de prijzen van alle verschillende boeken en eventuele extra opties als een leeslint en de metalen boekhoekjes.

Hoeveel verschillende thema's zijn er?
Op deze pagina kun je onze thema's bekijken. Ieder thema heeft meerdere achtergrond ontwerpen. Ontbreekt er in jouw ogen een thema, informeer ons dan via info@vriendenboeken.nl, dan kijken wij wat er mogelijk is.

Mijn thema staat er niet bij. Wat nu?
Geen probleem. We hebben een blanco themaboek met vijf neutrale achtergrond ontwerpen. Voor dit thema zijn geen standaardvragen beschikbaar. Als beheerder stel je zelf een lijst met vragen samen.

Hoeveel vrienden kan ik uitnodigen om deel te nemen aan het boek?
Een vriendenboek heeft maximaal 160 pagina's. Dat betekent dat er ruimte is voor 78 vrienden (exclusief jezelf en het voorwoord). Je kunt echter wel onbeperkt vrienden uitnodigen. Mocht je uiteindelijk meer dan 160 pagina's hebben in je vriendenboek dan is het mogelijk om twee boeken te maken. Hoe dat werkt leggen wij je graag uit in een persoonlijke mail (info@vriendenboeken.nl).

Kan ik tussentijds extra vrienden uitnodigen?
Ja dan kan. Ben je iemand vergeten dan kun je degene alsnog een uitnodiging sturen.

Kan ik tussentijds vrienden verwijderen?
Ja dat kan. Mocht iemand niet reageren dan is dat geen enkel probleem.

Kan ik tussentijds vragen aanpassen?
Ja dat kan. Je vrienden worden vervolgens, als jij dat wilt, automatisch geïnformeerd.

Kan ik een vriendenboek maken in een andere taal?
Onze website is in het Nederlands. De vragen die je kunt selecteren voor je vriendenboek zijn in het Nederlands, maar deze kun je aanpassen. Wil je alle vragen in bijvoorbeeld het Engels, dan is dat geen enkel probleem.

Kan ik als beheerder teksten van mijn vrienden aanpassen?
Ja dat kan. Als je ziet dat er een spelfout staat in de tekst van één van je vrienden of een foto ontbreekt dan kun je dit als beheerder aanpassen.

Kan ik een gedicht, persoonlijke tekst of tekening toevoegen aan mijn vriendenboek?
Ja dat kan. Als je een scan maakt van de tekst of tekening (in .jpg) dan kun je deze uploaden op de plaats van een foto. De fotopagina waar je drie foto's kunt uploaden is hiervoor zeer geschikt.

Kan ik het achtergrond ontwerp dat ik heb gekozen later nog veranderen?
Je kunt het achtergrond ontwerp niet zelf veranderen. Wij kunnen dat wel voor je doen, maar pas nadat je je boek hebt besteld. Dit vergt wel wat tijd. Wij zijn daarom genoodzaakt om hiervoor extra kosten (€ 15.00) in rekening te brengen.

Bestelling en betaling

Hoe bestel ik een boek?
Wanneer al je vrienden de vragen hebben beantwoord en foto's hebben geüpload en jij als beheerder het voorwoord hebt ingevuld en eventueel extra themagebonden sfeerbladen, fotopagina's of jaaroverzichten hebt toegevoegd, kun je het vriendenboek bestellen. Tijdens de bestelprocedure kun je kiezen hoeveel exemplaren je wilt bestellen, kiezen uit eventuele uitvoeringen en extra's en kun je tenslotte online betalen.

Als ik te weinig boeken heb besteld kan ik dan nog een nabestelling plaatsen?
Ja dat kan tot zes maanden na je eerste bestelling. Heb je behoefte aan een langere bewaartermijn dan dien je Vriendenboeken.nl hierover tijdig (1 maand voor afloop van de bewaartermijn) te informeren.

Kan ik van één boek verschillende formaten bestellen?
Ja dat kan. Als je een boek in formaat 30 x 30 hebt besteld kun je het ook in 20 x 20 bestellen. Dit betekent wel dat je de bestelling twee keer moet plaatsen. Eerst in 30 x 30 en vervolgens in 20 x 20. Andersom is niet mogelijk. Heb je een boek besteld in 20 x 20, dan is bestelling in een groter formaat niet meer mogelijk. Zie hier de prijzen van de verschillende formaten / uitvoeringen.

Kan ik van één boek verschillende uitvoeringen bestellen?
Ja dat kan. Als je hebt gekozen voor een boek waarvan meerdere uitvoeringen beschikbaar zijn, dan worden de verschillende opties tijdens het bestelproces aangeboden. Wil je het boek in twee verschillende uitvoeringen bestellen, dan dien je twee losse bestellingen te plaatsen. Zie hier de prijzen van de verschillende formaten / uitvoeringen.

Heb ik voor het bestellen speciale computerkennis of ervaring nodig?
Nee dat is niet nodig, onze website is zeer gebruiksvriendelijk. Je wordt stap voor stap door het hele bestelproces geleid.

Wat zijn de prijzen?
Klik hier voor de actuele prijsinformatie. De prijzen van onze boeken zijn inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
Onze betalingen worden uitgevoerd door Multisafepay. U kunt kiezen uit diverse digitale betalingsmogelijkheden zoals iDeal, Visa en MasterCard.

Kan ik ook vriendenboeken bestellen vanuit het buitenland en deze daar afgeleverd krijgen?
De vriendenboeken worden in Nederland en België geleverd.

Hoe wordt mijn bestelling verpakt?
Aan de verpakking van je bestelling wordt veel aandacht besteed. De boeken worden verpakt in kartonnen enveloppen.

Levertijd

Wat is de levertijd van een vriendenboek?
Iedereen kan 7 dagen per week en 24 uur per dag een vriendenboek bestellen. Het bestelde boek wordt via Internet onmiddellijk verzonden. Enkele minuten later ontvang je een bevestiging van de bestelling per e-mail. Verwerking van de bestellingen gebeurt van maandag tot en met vrijdag, de standaard levertijd (na ontvangst betaling) is 5-7 werkdagen. Bij levering in België dien je rekening te houden met 1-2 werkdagen extra levertijd.

Overig

Moet ik software downloaden op mijn computer?
Nee dat is niet nodig. Je werkt online, de gegevens worden op onze server opgeslagen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Ga naar de pagina 'Inloggen' en volg de aanwijzingen op het scherm.

Kan ik een bestand tussentijds opslaan en op een later tijdstip doorgaan en/of bestellen?
Tijdens het creatieproces kan het boek worden opgeslagen. Als je wijzigingen hebt doorgevoerd, klik dan op 'Opslaan'. Je kunt dan op een later tijdstip verder gaan met het boek.

Wat zijn de afmetingen van de boeken die ik kan bestellen?
De vriendenboeken zijn beschikbaar in twee formaten, te weten 20 x 20 cm en 30 x 30 cm. Het formaat 20 x 20 is met een harde en een zachte kaft te bestellen, het formaat 30 x 30 cm alleen met een harde kaft.

Ik heb een vraag, suggestie of klacht. Waar kan ik hiermee terecht?
Wij streven naar een product- en dienstenaanbod dat maximaal aansluit bij de wensen van onze klanten. Vragen, suggesties, of klachten zijn van harte welkom en dragen bij aan de voortdurende verbetering van ons producten.

Hiervoor kun je contact met ons opnemen via info@vriendenboeken.nl.