fbpx
Skip to main content

BABYNAMEN 2022: DE HEKKENSLUITERS

Hoe leuk vind jij de babynamen die niet zo vaak worden gekozen?

In 2022 zijn in Nederland 168.000 baby’s geboren: 86.000 jongens en 82.000 meisjes. De Sociale Verzekeringsbank publiceert aan het begin van elk jaar een overzicht van de namen die deze baby’s worden gegeven door hun trotse ouders. Je hebt de lijst van het afgelopen jaar misschien wel voorbij zien komen; Emma is de populairste babynaam voor meisjes in 2022. Niet heel verrassend, de naam Emma staat al zo’n 15 jaar afwisselend op plek 1, 2 of 3. Bij de jongens staat Noah voor de vierde keer nummer 1 en Sam is de meest gekozen genderneutrale naam van 2022. De lijst met genderneutrale namen is overigens een stuk korter, in totaal zijn er 18 genderneutrale namen. Meer weten? De lijst van genderneutrale babynamen kun je hier bekijken.
 
Populaire babynamen die kennen we wel, maar lijstjes met minder populaire babynamen die zie je eigenlijk niet of zelden. Toch kunnen ook deze namen een leuke inspiratiebron zijn voor aanstaande ouders. Wat vind jij? Kies je liever voor een naam die minder vaak voorkomt of vind je de populairste namen zo leuk dat het je echt niet uitmaakt dat er straks in de klas van je kind meerdere Emma’s, Noah’s of Sams zitten?
 
Nieuwsgierig naar de hekkensluiters op de lijst van de Sociale Verzekeringsbank? Wij hebben voor jou een overzicht van jongens- en meisjesnamen die het minst worden gekozen, maar nog wel altijd 25 keer. Wordt een naam minder dan 25 keer gekozen dan wordt deze nl. niet gepubliceerd door de Sociale Verzekeringsbank vanwege de privacy. 
Meisjesnamen en jongensnamen 2022 #dehekkensluiters
de minst populaire meisjesnamen van 2022 hekkensluiters

 
de minst populaire jongensnamen van 2022 de hekkensluiters

Onze cadeautip kraambezoek of babyshower

Is jouw zus, beste vriendin of dochter zwanger? Verras haar met een geboorte- of babyshower vriendinnenboek. Echt een cadeau voor het leven!

VOORBEELDEN VRIENDENPAGINA'S Vriendenboekje (20x20cm) | vriendenboek (30x30cm) baby

Vriendenboek (formaat 30x30cm) of Vriendenboekje (formaat 20x20cm)? Lees onze 8 handige keuzetips!

babyshower baby shower organiseren ideen cadeau vriendenboekje vriendenboek

babyshower baby shower organiseren ideen cadeau vriendenboek vriendenboekje

babyshower

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media