fbpx
Skip to main content

ONTWERP GASTENBOEK VOOR EEN HUWELIJK

DIY: een origineel gastenboek in 9 stappen!

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje en ben je op zoek naar een echt origineel gastenboek? Een gastenboek dat niemand anders heeft? Of wil jij het aanstaande bruidspaar verrassen met een gastenboek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Wij leggen je graag uit hoe het werkt

1. Je kiest het lettertype voor de vragen (bijvoorbeeld het elegant dancing script of het stoere roboto) en het formaat van je boek. Je kunt kiezen voor 30x30cm (dat is behoorlijk groot, kijk maar op een meetlat 😊) of 20x20 cm.

gastenboek bruiloft huwelijk vriendenboek vriendenboekje

2. Je kiest een achtergrond voor je gastenboek. Je kunt kijken bij ons thema gastenboek, maar vind je een ander design mooier (bijvoorbeeld effen wit zoals op onderstaand voorbeeld) dan kun je dat uiteraard ook kiezen via ons kleurenpalet. We hebben meer dan 400 ontwerpen, dus keuze genoeg. Wil je liever een eigen ontwerp of afbeelding als achtergrond? Ook dat is mogelijk.
gastenboek bruiloft huwelijk vriendenboek vriendenboekje 
3. Je kiest voor de indeling van de vriendenpagina’, één grote foto rechts of twee foto’s rechts. Deze keuze kun je echter per vriend  nog weer aanpassen. Op deze manier kun je wisselen met één of twee foto's op de rechterpagina. Wil je de foto's later in het vriendenboek plakken dan maakt het natuurlijk niet uit welke indeling je kiest.

gastenboek bruiloft huwelijk vriendenboek vriendenboekje

gastenboek bruiloft huwelijk vriendenboek vriendenboekje
 
4. De volgende stap is het kiezen van de vragen (of je verzint ze zelf). Kies er niet te veel, op deze manier hebben gasten wat meer ruimte om hun antwoord te schrijven. 
 
5. Vervolgens kom je bij vrienden uitnodigen. Hier vul je je eigen naam en mailadres in. Hoe vaak je dat doet is afhankelijk van het aantal pagina’s dat je in het boek wilt. Wil je later nog pagina’s toevoegen dan kan dat én verwijderen kan ook.

gastenboek bruiloft huwelijk vriendenboek vriendenboekje

Nu ga je ‘echt’ aan de slag met je gastenboek. Dat kan in willekeurige volgorde. Je hoeft je dus niet te houden aan de volgorde die wij hier aanhouden.
 
5. De omslag van je boek. Daar plaats je een mooie foto van jullie samen. Daaronder kun je nog een titel plaatsen. Ook hier kun je zelf het lettertype en de kleur bepalen. Wil je liever je eigen ontwerp, ook dat is mogelijk. Alle nieuwe mogelijkheden lees je hier.
 gastenboek foto omslag
 
6. Nu ga je de vriendenpagina’s ‘vullen’. Dat is heel simpel. Bij de eerste vraag zie je Naam staan. Dat is natuurlijk bedoeld om een naam in te vullen, maar in jouw geval vul je daar alleen het woord naam in (als je een pagina per persoon of stel wilt) en anders laat je het leeg. Daarna voeg je onder de vragen enters toe. Wij hebben in de voorbeelden gemiddeld vier of vijf enters aangehouden. Vervolgens sla je de antwoorden op. Kom je niet uit met het aantal enters omdat de lettertekens 'op'  is? Gebruik dan shift enter dan worden de lettertekens  niet geteld. Daarna kun je aan de rechterpagina foto’s toevoegen die voor jou dierbaar zijn. Controleer altijd even de preview of de verdeling netjes klopt.
 
gastenboek bruiloft huwelijk vriendenboek vriendenboekje
 
Kies je voor 4 keer dezelfde vraag, dan is heb je meer ruimte als je de vraag (in dit geval ‘berichtje voor de newlyweds’) onder de ruimte zet waar je vrienden kunnen schrijven. Zie onderstaand voorbeeld.
 
gastenboek bruiloft huwelijk vriendenboek vriendenboekje
 
7. Het voorwoord kun je invullen zoals je wilt, bijvoorbeeld met jullie eigen liefdesverhaal, een mooi gedicht of de geloften die jullie afleggen. Je kunt kiezen uit verschillende lettertypes en letterkleuren.
  voorwoord gastenboek
 
8. Extra’s: 
  • Fotobladen waar je nog extra foto’s kunt toevoegen. Je kunt ook bij de fotobladen kiezen voor een eigen ontwerp of foto. Voeg je verder geen extra foto's toe dan zie je alleen de achtergrond verschijnen in je vriendenboek. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een groepsfoto of twee grote foto's van het aanstaande bruidspaar toevoegen aan jullie gastenboek.
  • voorbeeld fotoblad vriendenboek vriendenboekje
  • Maak het gastenboek helemaal af met onze leuke sfeerbladen en jaaroverzichten. Jaaroverzichten van jullie geboortejaren mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

sfeerblad fotoblad vriendenboek

9. Uiteraard bepaal jij de volgorde pagina's van je gastenboek. Je kunt de pagina’s heel gemakkelijk verslepen via ‘het kruisje’ dat voor de naam staat onder inhoud van je gastenboek. Vergeet niet de nieuwe volgorde ook op te slaan. Het resultaat kun je bekijken in de preview van je gastenboek. 

Preview Gastenboek bekeken en helemaal tevreden?

Bestel dan je vriendenboek. Je kunt het formaat aangeven en of je een gebonden uitvoering wilt of spiraal. Vergeet niet te kiezen voor uncoated papier, dat schrijft gemakkelijker.
 
Tip: wij hebben ook sfeerbladen met vragen die je zo kunt toevoegen. Ook dit kun je afwisselen met fotobladen, sfeerbladen, jaaroverzichten en eventueel ingevulde vriendenpagina's.
vragen gastenboek vriendenboek huwelijk bruiloft

 Veel plezier met het maken van jullie gastenboek!

 

huwelijk, bruiloft, huwelijksjubileum, gouden huwelijk, robijnen huwelijk, zilveren huwelijk, diamanten huwelijk, koperen huwelijk

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media