fbpx
Skip to main content

DE 15 GROTE VOORDELEN VAN VRIENDELIJKHEID

De kracht van vriendelijkheid

Een glimlach, een vriendelijk berichtje, een aardig gebaar, een complimentje, iemand de helpende hand bieden, het is niet zo moeilijk om iemand anders (en jezelf) een goed gevoel te geven. Vriendelijkheid, het kost je niets, maar het is van grote waarde. Waarom wij een blog schrijven over vriendelijkheid? We werden getriggerd door een nogal onaardig bericht onder een post van ons op de sociale media; willekeurige scheldwoorden. Waarom? We hebben geen idee. Gelukkig maken we het zelden mee, maar het zette ons wel aan het denken. Zonder nou gelijk super soft te worden maar waarom is vriendelijkheid nou zo belangrijk?

Vriendelijkheid is belangrijk

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat de wereld harder en onvriendelijker wordt, maar toch, als we in onze eigen omgeving kijken valt dat vaak best mee; Nederland is Europees kampioen in vrijwilligerswerk, we passen op kinderen van vrienden, doneren massaal aan goede doelen, passen op de katten van onze buren, nemen voor diezelfde buren pakketjes aan en velen van ons zijn druk met mantelzorg. Al die vriendelijke daden maken de wereld een stukje mooier. Maar er is meer!

Je bent Gelukkiger en Gezonder

Onderzoek toont aan dat vriendelijk zijn voor anderen ons echt gelukkiger en gezonder kan maken. Als je er een gewoonte van maakt om vriendelijk te zijn ga je dat in je dagelijkse leven zeker merken.

Voordelen van vriendelijkheid voor jezelf

1. Je hebt minder last van stress
2. Je voelt minder snel angst
3. Je hebt minder snel last van depressies
4. Minder last van pijntjes
5. Vriendelijkheid werkt bloeddrukverlagend
6. Je leeft langer!!
7. Je voelt je kalmer
8. Je voelt je liefdevoller en geliefder
9. Je hebt meer energie
10. Meer zelfvertrouwen
11. Je leven is plezieriger
12. Je voelt je gelukkiger

Je kunt eigenlijk niet anders dan concluderen dat je leven er alleen maar mooier en beter op wordt als je iedereen vriendelijke tegemoet treedt.

Voordelen van vriendelijkheid op je relaties

13. Vriendelijkheid komt bij je terug
Ben je vriendelijk dan heb je een stuk meer kans dat je ook vriendelijke mensen aantrekt en positieve reacties ontvangt. Zeg nou zelf, jij helpt toch ook liever iemand die vriendelijk tegen je is. Vriendelijkheid trekt vriendelijkheid aan, net zoals boosheid vaak boosheid aantrekt.

14. Goede sfeer haalt het beste uit iedereen
Een vriendelijke (werk)omgeving haalt het beste uit iedereen. Als de sfeer onvriendelijk is, worden mensen nerveus en gestrest, ze zijn bang om fouten te maken of iets verkeerds te doen. Een vriendelijke sfeer zorgt ervoor dat je je ontspannen voelt en daardoor ga je automatisch beter presteren.

15. Vriendelijkheid is ‘besmettelijk’
De positieve effecten van vriendelijkheid zijn er niet alleen voor jou, maar voor iedereen in jouw omgeving. Ook hun humeur verbetert en de kans groot is dat ze jouw gedrag gaan kopiëren. Eén goede daad kan daarom voor een domino-effect zorgen en de dag van meerdere mensen een stukje mooier maken!

Die post met de negatieve reactie? Die hebben wij, helaas, verwijderd. Achteraf gezien was het beter geweest om daar een aardige reactie onder te schrijven 😊.

"IN A GENTLE WAY, YOU CAN SHAKE THE WORLD”
Mahatma Gandhi

#doeslief

Een 'vriend'elijk cadeau!

Op zoek naar een "vriend'elijk cadeau? Wij hebben vriendenboeken voor alle speciale momenten in je leven. Een cadeau waar je de ontvanger heel erg blij mee maakt en ... jezelf ook! Want wat is er nu leuker dan een geslaagd cadeau?

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek pensioen

pensioen collega met pensioen cadeau vriendenboek vriendenboekje

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek babyshower

babyshower baby shower organiseren ideen cadeau vriendenboekje vriendenboek

voorbeeld vriendenpagina vriendenboek verjaardag

40 jaar verjaardag cadeau vriendenboek vriendenboekje

doeslief

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media