fbpx
Skip to main content

VALENTIJNSDAG: JAAA LEUK OF FLAUWEKUL?

Wat doe jij op de Dag van de Liefde?

Over een paar dagen is het alweer zover…Valentijnsdag. Heeft de één er echt zin in, de ander vindt het maar opgeklopte commerciële flauwekul. Hoe populair is Valentijnsdag nou precies in Nederland? Onderzoeksbureau Motivaction heeft een steekproef uitgevoerd onder 1.537 Nederlanders in de leeftijd van 15 tot 70 jaar. 31% van deze groep geeft aan dat ze Valentijnsdag vieren. Ben je geboren na 1985 dan is de kans een stuk groter dat Valentijnsdag voor jou een feestelijke dag is. Van de generatie Millennials (geboren tussen 1985 en 2000) viert 44% Valentijnsdag en van generatie Z (geboren tussen 2001 en 2015) maar liefst 47%. Hoe jonger hoe populairder de ‘Dag van de Liefde’ is. Dat betekent waarschijnlijk dat Valentijnsdag de komende jaren alleen maar in populariteit gaat groeien. Ben je van voor 1985 dan ben je duidelijk minder enthousiast, slechts 21% doet ‘iets’ aan Valentijn. 

Cadeautjes met Valentijn?

Nee dat hoeft dus niet persé. 61% koopt een cadeautje voor zijn of haar geliefde. Mannen zijn daarbij net ietsje royaler dan vrouwen, zij geven ongeveer 30 Euro uit voor een cadeau, vrouwen gemiddeld 20 Euro. Valentijnsdag draait dus zeker niet alleen om dure cadeaus. Samen tijd doorbrengen, romantisch samen eten, thuis of buiten de deur, waardering voor elkaar dat is de echte kern van Valentijnsdag of zou het in ieder geval moeten zijn.

Kaarten sturen met Valentijn?

Ja dat is nog altijd populair en gelukkig nog steeds in de meeste gevallen (49%) op de ouderwetse manier per post. Het is natuurlijk, vinden wij tenminste, stukken leuker om een handgeschreven kaart te ontvangen met Valentijnsdag dan een geprinte tekst op de kaart en de envelop. We kunnen geen informatie vinden hoe vaak kaarten anoniem worden gestuurd, maar ongetwijfeld is dat vaak het geval. Stiekem de leukste en spannendste kaarten toch? Mocht je nog twijfelen over het sturen van een kaartje? Laat je dan inspireren door onze eigen Loesje: ‘Valentijn. Wees de concurrentie voor en verklaar je liefde nu.’

Geen cadeaus – geen kaarten – geen etentje – echt helemaal niets?

Ben je gelukkig met je partner maar irriteert het je toch een beetje dat hij of zij ieder jaar Valentijnsdag vergeet of dat je wel heel veel niet al te subtiele hints moet geven? Niet getreurd, je bent echt niet de enige. Dat heeft Jada Pinkett Smith in ieder geval goed begrepen: ‘People love in different ways. You may have a man who brings you flowers every Monday but doesn’t give two hooty-hoots about Valentine’s Day. Just because he doesn’t give you a valentine doesn’t mean he doesn’t love you!’ En zo is het maar net.

Ben jij op Valentijnsdag ten huwelijk gevraagd?

Wij hebben een geweldige cadeautip

voorbeelden vriendenpagina's vriendenboek huwelijkhuwelijk bruiloft cadeau vriendenboekje vriendenboek

huwelijk bruiloft cadeau vriendenboek vriendenboekje

 BLADER DOOR EEN VOORBEELD VRIENDENBOEK HUWELIJK

huwelijk, huwelijksjubileum, gouden huwelijk, robijnen huwelijk, Valentijnsdag

Nieuws van Vriendenboeken.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media