fbpx

Jaaroverzicht voor Vriendenboek

Vriendenboek Meisjes van 40

Inspiratiebron voor de website Vriendenboeken.nl was het 'vriendinnenboek voor meisjes van 40'. We hebben daar al eerder over geschreven. Het was een hartstikke gaaf vriendinnenboek, al zeggen we het zelf! We krijgen nog wel eens vragen of we ze nog op voorraad hebben, maar de laatste twee exemplaren bewaren we graag zelf.

Jaaroverzicht in vriendenboekje meisje van 40

Eén van de dingen die het 'vriendinnenboek voor meisjes van 40' zo leuk maakte was de doorlopende tijdbalk op de vriendenpagina’s. De tijdlijn begon in 1970 met de eerste keer PinkPop en de eerste uitzending van TopPop en eindigde in 1990 met de vrijlating van Nelson Mandela, Marco Borsato die de soundmixshow won en de productie van het laatste lelijke eendje.

jaaroverzicht 1970 vriendenboek meisjes van 40

Jaaroverzichten maken je vriendenboek nog waardevoller

Toen wij meer dan acht jaar geleden begonnen met Vriendenboeken.nl stond voor ons daarom gelijk vast dat het mogelijk moest zijn om jaaroverzichten toe te voegen. Daar zijn heel wat uurtjes in gaat zitten. Uitzoekwerk, vragen om foto’s en de opmaak. Het resulteerde in prachtige jaaroverzichten. Deze jaaroverzichten waren vanaf het allereerste vriendenboek dat werd gemaakt een succes. Aan vrijwel ieder vriendenboek wordt er één toegevoegd. Een jaaroverzicht van een geboorte-, trouw- of jubileumjaar of het jaar dat het eerste afspraakje van een bruidspaar plaatsvond. Voor iedere mijlpaal in het leven kun je een jaaroverzicht toevoegen. Het maakt het vriendenboek toch persoonlijker en fraaier.

jaar 1974

Vragen over jaaroverzichten in een vriendenboek

We krijgen wel eens vragen over de jaaroverzichten, variërend van prijs tot jaaroverzichten van voor 1950. De meest voorkomende vragen, met onze antwoorden, delen we graag met je.

Hoe duur is het als je een jaaroverzicht toevoegt aan je vriendenboek?

Voor een jaaroverzicht betaal je precies hetzelfde bedrag als een vriendenpagina, fotoblad of sfeerblad. Er zijn dus zeker geen extra kosten aan verbonden.

Hebben jullie jaaroverzichten voor 1950?

Nee die hebben we niet. Het bleek lastiger om van die periode goede informatie te krijgen, zeker omdat we het ook wat luchtig willen houden. Wil je echter zelf wat schrijven over een jaar voor 1950 dan zijn er een aantal leuke website waar je informatie kunt vinden over een (geboorte)jaar. Ook leuk als je na 1950 bent geboren.

Kan ik mijn eigen jaaroverzicht maken?

Ben je handig en wil je graag zelf een jaaroverzicht maken en toevoegen aan je vriendenboek? Ook dat kan bij Vriendenboeken.nl. Via de optie fotobladen kun je nl. een eigen ontwerp toevoegen aan je vriendenboek, dus ook een zelf ontworpen jaaroverzicht. Lees in deze blog hoe gemakkelijk dat is.
 
Vind je dit te lastig dan kun je ook een verhaal schrijven over een specifiek jaar. Schrijf je tekst in een wordbestand, sla het dan op als pdf en zet het om in een jpg-bestand. Er zijn online diverse websites die je hiervoor kunt gebruiken. Wij gebruiken vaak deze website. Je kunt het bestand dan uploaden op een fotopagina (als achtergrond of in een fotovlak bij de indeling van 3 foto's). De weergave in de preview kan slecht zijn, maar in het echte boek ziet het er altijd super uit. Mocht je twijfelen, stuur ons vooral een mailtje dan controleren we het nog even extra voor je. Is het niet goed dan kun je het nog aanpassen. 

jaaroverzicht 1982 vriendenboek meisjes van 40

Jaaroverzichten, fotobladen en sfeerbladen 

Naast de jaaroverzichten kun je aan je vriendenboek ook fotobladen en sfeerbladen toevoegen. Natuurlijk bepaal jij zelf waar deze pagina's komen te staan in je vriendenboek. Je klikt, bij inhoud van je vriendenboek, op het betreffende naambalkje en versleept de pagina naar boven of beneden. Nog even op wijzigingen opslaan klikken en de nieuwe volgorde van je vriendenboek ligt vast.

voorbeeld sfeerblad vriendenboek

25 jaar collega sfeerblad

verjaardag, huwelijk, bruiloft