fbpx

Waarom is voetbal populair?

voetbal, de belangrijkste bijzaak van het leven

Het zijn de woorden van sportpresentator en voormalig perschef van Oranje Kees Jansma. Hij heeft daarmee zeker een punt. Zodra het Nederlands elftal speelt wordt er massaal gekeken en hebben we er ook nog eens allemaal een mening over. Deskundigen op tv en wij thuis voor de buis. Het enthousiasme is wel een beetje afhankelijk van de resultaten; zijn we succesvol dan neemt het aantal kijkers flink toe. In 2010 werd de WK finale Nederland-Spanje maar liefst door 8,5 miljoen Nederlanders bekeken, de EK finale tussen Nederland en Portugal trok 8 miljoen kijkers en de halve WK finale Nederland - Argentinië van 2014 werd door meer dan 9 miljoen kijkers gevolgd. Ook de oranje Leeuwinnen ‘scoorden’ qua kijkcijfers tijdens het EK van afgelopen zomer erg goed. Meer dan 5 miljoen landgenoten zagen de voetbalvrouwen in de finale met 4-2 winnen van Denemarken. Dat zijn flink wat betrokken Nederlanders.

steeds meer vrouwen voetballen

Maar het blijft niet alleen bij kijken. Met ruim 1,2 miljoen leden is de KNVB de grootste sportclub van Nederland. Het aantal vrouwelijke leden is de afgelopen jaren flink toegenomen en kwam in 2017 voor het eerst boven de 150.000. Dat is min of meer gelijk aan het aantal meisjes en vrouwen dat hockeyt. Hockey en voetbal zijn tegenwoordig de populairste teamsporten bij meisjes.

waarom is voetbal de populairste sport?

Voetbal kijken is populair, maar waarom is voetbal veruit de populairste sport? Daar zijn een aantal, best logische, redenen voor:

voorbeelden vriendenpagina's vriendenboekje voetbal

Al vanaf € 7,55!

voetbal vriendenboekje vriendenboek voorbeeld vriendenpagina

vriendenboekje vriendenboek voetbal cadeau coach trainer

lees meer over vriendenboek voetbal

sport, voetbal