Aan de slag
 
 

Zo werkt het

Creëer samen met je vrienden een heel persoonlijk vriendenboek. Wordt je beste vriendin 40, neemt je collega afscheid of gaat ze trouwen? Of wil je een boek maken samen met je vrienden van de wintersport? Alles is mogelijk. Je kunt kiezen uit maar liefst 39 thema's, variërend van bruiloften, verjaardagen, jaarboek school, pensioen tot een gedenkboek voor een dierbare overledene.

1. Wil je aan de slag? Maak eerst een account

Als je voor het eerst een vriendenboek gaat maken, dien je eerst een account aan te maken. Zodra je account is geactiveerd kun je met je vriendenboek starten. Je werkt volledig online en hoeft niets te downloaden.

2. Start online een vriendenboek, kies formaat, thema en achtergrond ontwerp

Je start een boek door in te loggen en te klikken op 'Nieuw boek maken'. Je kiest eerst het formaat van het vriendenboek (20x20cm of 30x30cm) en vervolgens het thema.
De verschillende formaten met bijbehorende prijzen en aanvullende opties, vind je hier. Ook kun je de verschillende thema's & voorbeelden bekijken. Zodra je een vriendenboek start, ben jij 'de beheerder' van het project.

3. Stel de vriendenpagina samen & nodig digitaal je vrienden uit

Aan de hand van vragen kunnen je vrienden twee pagina's vullen met persoonlijke herinneringen, tips en foto's. Als beheerder van het vriendenboek ben jij degene die bepaalt welke vragen dit zijn. Per thema kun je kiezen uit een lijst met vragen. Het is ook mogelijk de vragen aan te passen of zelf te bedenken.

Na het kiezen van de vragen, is het tijd om je vrienden uit te nodigen. Voer de namen en e-mailadressen van je vrienden in. Wij hebben een tekst voor de e-mail klaargezet welke je naar eigen inzicht nog kunt aanpassen. Ben je klaar? Dan worden daarna de uitnodigingen automatisch verstuurd.

4. Maak de omslag, het voorwoord en voeg sfeerbladen, fotopagina's & jaaroverzichten toe

Je kunt nu verder met de inhoud van het vriendenboek. Jij schrijft een persoonlijk voorwoord en kiest een mooie foto en titel voor op de omslag.

Vervolgens kun je het boek nog mooier maken door extra fotopagina's toe te voegen of te kiezen voor één of meerdere van de 52 prachtige jaaroverzichten en vele sfeerbladen.

Als beheerder heb je inzicht in welke van de vrienden de vragen al hebben beantwoord en klaar zijn met het uploaden van hun foto's. Je kunt ook de volgorde van de pagina's van het vriendenboek wijzigen.

5. Bekijk het resultaat en bestel

Benieuwd hoe het vriendenboek eruit komt te zien? Bekijk dan het voorbeeld van je vriendenboek. Het voorbeeld, dat je ook tussentijds kunt bekijken, geeft een beeld van het uiteindelijke boek. De kwaliteit van het echte boek is echter veel beter.

6. Het vriendenboek wordt bij je thuisbezorgd

Ben je tevreden met de preview? Dan kun je één of meerdere exemplaren van het vriendenboek bestellen. Tijdens het bestelproces kun je kiezen tussen verschillende uitvoeringen en eventuele extra's selecteren, zoals een leeslint of metalen boekhoekjes. Je betaalt de bestelling online, waarna het vriendenboek wordt gedrukt en binnen 5-7 werkdagen bij jouw thuis wordt afgeleverd. Woon je in België? Houd dan rekening met twee werkdagen extra levertijd.